Fri fragt i hele Danmark

Tanker

Nyt tøj giver en helt særlig fornemmelse, og vil man bevare den bedst muligt og give sit tøj forlænget levetid, bør man sikre at man vasker det korrekt. Her guider jeg dig til, hvordan du bedst muligt behandler dit tøj. Fx tror min mand og svoger kun, at der findes...

Vaskeguide: Sådan passer du på dit nye tøj

Nyt tøj giver en helt særlig fornemmelse, og vil man bevare den bedst muligt og give sit tøj forlænget levetid, bør man sikre at man vasker det korrekt. Her guider jeg dig til, hvordan du bedst muligt behandler dit tøj. Fx tror min mand og svoger kun, at der findes to vaskeprogrammer, 40 og 60 grader. Selvom vi hos Kjær København har fokus på gode kvaliteter og rene produkter, som fx silke, Tenzel, hør eller bomuld, skal tøjet ”håndteres” rigtigt.

Vask kun, når det er nødvendigt
Der er ingen grund til at vaske tøjet hver eneste gang, du har haft det på - medmindre tøjet lugter grimt eller er blevet plettet. Luft i stedet tøjet et par timer, og vask det, når det er nødvendigt.

Selv vasker jeg dog altid nyt tøj før brug – bare for at være sikker på, at der ikke sidder rester af kemikalier i tøjet.

Undgå håndvask
Mange tror, at håndvask er den mest skånsomme måde at vaske tøjet på, men de fleste, der håndvasker, sørger ikke for at få vaskemidlet ordentligt opløst i vandet. Der vil derfor ligge en masse små koncentrerede enheder af vaskemiddel i vandet, som risikerer at ødelægge farverne i tøjet.

Hvis du alligevel foretrækker håndvasken, skal du sørge for at opløse sæben ordentligt, inden du vasker - og så bør du undgå at lade tøjet ligge i blød i vandet. 

Vælg det rigtige vaskeprogram
En overfyldt vaskemaskine skåner muligvis miljøet, men det er ikke hensigtsmæssigt for dit tøj. Og når det kommer til vaskeprogrammer, veksler de fleste mellem to: 30 og 60 grader.

Jeg anbefaler altid at vaske tøjet nøje efter anvisningen, og derfor er det vigtigt at sætte sig ind i vaskesymbolerne. De forklarer nemlig helt specifikt, hvad tøjet kan tåle.

Her kan du se, hvad de forskellige vaskesymboler betyder:

30 grader

Tallet i vaskebaljen viser, hvor mange grader tøjet skal vaskes på.

Håndvaskes

Tøjet må kun håndvaskes.

Tøjet må ikke vaskes

Tøjet må ikke vaskes. 

Én streg under vaskebaljen

Én streg under vaskebaljen betyder, at tøjet skal vaskes på et skåneprogram, hvor der bruges mere vand, mindre fyldning (max 2 kg) og færre tromlebevægelser.

To streger under vaskebaljen

To streger under vaskebaljen betyder, at tøjet skal vaskes på et ekstra skånsomt program - eksempelvis et uldvaskeprogram, hvor tromlen ikke kører rundt og med en lille fyldning.

Vælg den rigtige sæbe
Brug et anerkendt vaskemiddel - og gerne et miljømærket middel, da de ofte er testet for effektivitet og farvebelastning. Skyllemiddel er både unødvendigt og miljøbelastende, og har kun en positiv betydning for syntetiske varer. Så undlad generelt at bruge skyllemiddel.

Vær varsom med effekter
Har tøjet detaljer i form af lynlåse, nitter eller lignende, kan det være en god idé at putte det i en vaskepose, så effekterne hverken skader maskine eller andet i vasken.

Husk tørring afhænger af tekstil
Det er vigtigt at glatte tøjet ud i dets oprindelige form inden tørring for at fastholde formen.

Generelt kan tekstiler risikere at ændre dimension (fx krympe) efter vask og tørring samt rensning. Normalt forventer man, at tøj der tørretumbles efter vask vil ændre form.

Hvis tøjet derimod vaskes og hængetørres, vil det være længere tid om at ændre form. Man kan desuden minimere en krympning væsentligt ved at strække beklædningen i facon før tørring.

Vil du være sikker på, hvad dit tøj kan tåle og ikke tåle, kan du igen tjekke vaskeanvisningen:

Én prik i en cirkel i en firkant

Én prik i en cirkel i en firkant betyder, at tøjet kan tørretumbles ved lav temperatur. Er der to prikker i cirklen, kan tøjet tumbles ved høj temperatur.

Er der kryds over tørretumblings-symbolet?

Er der kryds over tørretumblings-symbolet, tåler tøjet ikke tumbling.

 Dryptørre

De tre lodrette streger indikerer, at tøjet skal dryptørre.

Liggetørre

Den vandrette streg indikerer, at tøjet skal liggetørre.

Tørresnor

Tørresnoren i ikonet viser, at tøjet skal hænges op under tørringen.

Skyggen

De to diagonale streger i venstre hjørne viser, at tøjet skal tørre i skyggen.

 

Strygning hjælper
Med et strygejern kan man delvist få genoprettet tøjets pæne overflade - især dampstrygejern er gode til dette.

Strygning/dampning gør stoffet blankt og pænt på overfladen og kan til en vis grad skjule begyndende pilling. Sørg blot for at stryge tøjet, inden det bliver helt tørt.

Derudover skal du være opmærksom på de symboler, der anviser, hvordan du stryger tøjet:

Prikken i strygejernet

Prikken i strygejernet angiver, hvor varmt strygejernet må være. Én prik betyder, at strygejernet ikke må komme op over 110 grader, mens to prikker tillader strygning på op til 150 grader. Tre prikker giver mulighed for strygning op til 200 grader.

Tåler ikke strygning

Et strygejern med et kryds henover betyder, at tøjet ikke tåler strygning.

 

Håber at dette giver lidt ekstra liv til dit yndlingstøj og tak fordi du læste med.

 

Venligst

Stine

 

Kilde: TEKO

 

 

Nu er de første styles netop landet i butikkerne i Danmark, Norge og Holland – og selvfølgelig her i shoppen. Jeg glæder mig vildt til at præsentere dem for dig. Til denne Spring/Summer kollektion har vi arbejdet med to overordnede temaer. Det ene er inspireret af det maritime miljø med...

Foråret står for døren

Nu er de første styles netop landet i butikkerne i Danmark, Norge og Holland – og selvfølgelig her i shoppen. Jeg glæder mig vildt til at præsentere dem for dig.

Til denne Spring/Summer kollektion har vi arbejdet med to overordnede temaer. Det ene er inspireret af det maritime miljø med striber på langs og tværs, og i det andet har vi kigget tilbage til 70’erne og mikset det med et touch af gentlemen sport.

Nansensgade vs. Hobrogade

Derfor bliver grøn og navy to uundgåelige farver, som giver vores sikre farvepalette et frisk pust. Vores styles er som altid lavet i rene naturkvaliteter, som vi bedst kan lide dem – især silke, Tencel, hør, viskose og bomuld. 

studiestræde dress

I kollektionen er der naturligvis også blevet plads til et par populære klassikkere som vores Bredgade top og Vejlegade tee. Således vi er helt sikre på, at du har de bedste forudsætninger for at skabe din helt personlige stil.

Jeg håber, I tager godt imod vores 2016 Spring/Summer-kollektion.

De bedste hilsner

 

Stine Kjær

Johannas yndlingsrestaurant er 20a i Ravnsborggade, som har en fantastisk atmosfære og god mad til fornuftige priser. Derefter går turen til den lille VinWiskeyRøgBar, som ligger i samme gade. Skal der ske noget kulturelt, bevæger Johanna sig sommetider lidt væk fra byen. ”Louisiana og dens have er noget, folk ofte overser,...

Johanna Leitch, Global Relations Manager at CIFF

Johannas yndlingsrestaurant er 20a i Ravnsborggade, som har en fantastisk atmosfære og god mad til fornuftige priser. Derefter går turen til den lille VinWiskeyRøgBar, som ligger i samme gade.

Skal der ske noget kulturelt, bevæger Johanna sig sommetider lidt væk fra byen. ”Louisiana og dens have er noget, folk ofte overser, fordi et er et stykke væk. Men det er et af de smukkeste steder. Udstillingerne er altid superinteressante, og restauranten på Louisiana er ret god. Og at man kan se helt til Sverige er magisk, synes jeg. På vej til Louisiana skal du huske at stoppe ved Dyrehaven med en picnickurv og en gåtur. Se Dronningens jagtslot og selvfølgelig rådyrene! Dét er opskriften på en perfekt dagsudflugt.”

I København er Nørrebro favoritområdet med blandingen af billige og hyggelige cafeer, gode vinbarer og gode restauranter. ”Nørrebro er også tæt på søerne, som altid er oplagte at gå rundt om og sidde ved, når vejret er godt. Der er en god og afslappet stemning på Nørrebro. Alligevel foretrækker jeg Vesterbro, når jeg skal i byen. Der er flere late night-barer og klubber end på Nørrebro.”

Joe, som er hendes kælenavn, fortsætter: ” Jeg elsker også Vinhanen til et glas vin efter arbejde eller til at tage med på picnic. Det er den bedste og billigste vin i København. De importerer ca. 6 vine om måneden og tapper dem til dig direkte fra hanen på store metalfade. Du kan endda få ’take away-vin’ i deres specialdesignede flasker for 40-70 kroner – og det er altid lækkert! Perfekt til picnic i Botanisk Have.”

Læs også om Ane fra Et Avec

Se mere om Kjær København

Få insider-tips til København Det er ingen hemmelighed, at København spiller en stor rolle for Kjær København. Så hvad er mere oplagt end at sætte fokus på byens hemmelige åndehuller, de bedste caféer, parker og meget mere… På spørgsmålet om Ane fra Et Avec vil afsløre sit hemmelige sted i København, svarer...

Ane Cecilie Remvig, medejer af tøjbutikken Et Avec

Få insider-tips til København 
Det er ingen hemmelighed, at København spiller en stor rolle for Kjær København. Så hvad er mere oplagt end at sætte fokus på byens hemmelige åndehuller, de bedste caféer, parker og meget mere…

På spørgsmålet om Ane fra Et Avec vil afsløre sit hemmelige sted i København, svarer hun: ”Det må være Madsynergi på Værnedamsvej. Helt inde i gården, gemt væk fra verden - med rugbrødssandwich og en solstråle lige i hovedet!”

Ane anbefaler alle at tage en tur i kanalrundfarten mindst en gang om året – og især, hvis du ikke har prøvet det endnu: ”Jeg er vild med kanalrundfarten, og har jeg gæster på besøg fra Jylland, som ikke har været på sådan en tur endnu, så slæber jeg dem gerne med. København er jo virkelig smuk, men det kan være svært at se for al byggeriet, der foregår alle steder. At se København fra vandet og få gennemgået the basics af Københavns historie og vartegn på 30 minutter er da skønt.”

Søerne, der deler København op ved broerne, er et af Anes yndlingsområder i København. Det er især de smukke svaner, de fine farver på husene og de mange grønne træer hele vejen rundt, der tiltrækker hende. 

Når der skal hygges med veninderne bliver det ofte Café Kleist. Shopping og hygge sker omkring Værnedamsvej; en god middag indtages på PS Grill, hvorefter festen fortsætter på Bar O, der ligger i Galleri K.

Får flere tips hos Frede eller Anna

Se mere om Kjær København

 

Frederikke kommer rundt i København via sin cykel. “Cykel, altid cykel! Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle overleve i København uden min røde racer cykel fra Tokyo Bikes.” Hvor Vesterbro er udgangspunktet, og hendes yndlingsområde med alle de facetter det har at byde på. Ellers går turen i retningen af Sydhavnen...

Frederikke Toftsø, Grundlægger af BISOU.dk

Frederikke kommer rundt i København via sin cykel. “Cykel, altid cykel! Jeg ved ikke, hvordan jeg skulle overleve i København uden min røde racer cykel fra Tokyo Bikes.” Hvor Vesterbro er udgangspunktet, og hendes yndlingsområde med alle de facetter det har at byde på. Ellers går turen i retningen af Sydhavnen og Islands Brygge. “Nokken, her kan man være heldig at finde en tom badebro at bade fra, og så er det Københavns smukkeste sted at løbe. Det ligger så tæt på byen, eller faktisk i byen, men er så naturskønt og stille.” 

En klar anbefaling fra Frederikke er at tage en dukkert i Havne Holmen om sommeren, bag Fisketorvet, og hvis vejret ikke lige er til det, er en hønsesalat på Dyrehaven på Sønder Boulevard at foretrække. “Jeg spiser morgenmad og frokost på Dyrehaven, Morgen Kombi II eller Hønsesalat.” Derudover dyrkes der yoga med veninderne, hvor de tit spiser morgenmad eller frokost sammen bagefter. Nogle gange bliver det kun til en hurtig juice, på Juicy – oftest deres Spinat Splash. Om aftenen er det bøffer og vin på Pastis og håndbajer på Bakken i Kødbyen. Der shoppes lystigt flere forskellige steder “Jeg shopper hos Another Nué, DANSK Made for Rooms, Adélie og Nørgaard på Strøget. Hvis vi skal hygge, tager vi vores hunde og køber en kop kaffe til den ene hånd hos Enghave Kaffe, hvor Allan altid smiler og laver den bedste kaffe. Og så er hundene velkomne.” afslutter Frederikke.

Glæd dig til at få flere tips og tricks til København her på sitet i løbet af de næste par uger...

Læs også om tips fra Joe eller den nye kollektion.

“Mit hemmelige sted i København er Det Kongelige Biblioteks have. Det er en lille oase midt i byen, som sjældent er overfyldt og emmer samtidigt af al den historie, der er omkring haven med Christiansborg Slot, Det Kongelige Bibliotek, Christian d. IV’s Bryghus og statuen af Søren Kirkegaard.”  Derudover sætter Anna...

Anna Boardman, Project Manager 
hos Noise PR

Mit hemmelige sted i København er Det Kongelige Biblioteks have. Det er en lille oase midt i byen, som sjældent er overfyldt og emmer samtidigt af al den historie, der er omkring haven med Christiansborg Slot, Det Kongelige Bibliotek, Christian d. IV’s Bryghus og statuen af Søren Kirkegaard.”  Derudover sætter Anna stor pris på området omkring Kalvebod Brygge, hvor Bølgen er blevet opført - og generelt livet på og omkring Islands Brygge med glade mennesker af alle afstøbninger.

Anna fremhæver det nye område på Papirøen med Copenhagen Street Food, som et sted, der er værd at besøge som turist – eller hvis man ikke har været der endnu.


Når det kommer til dates med veninderne, siger Anna: “Det svinger meget, hvor jeg tager hen med veninderne. Vi har ikke et bestemt sted, men PS Bar er altid hyggeligt om aftenen, eller Atelier September til en tidlig brunch.”

Få tips fra Frederikke, bedre kendt som Fredesblog eller grundlægger af BISOU.dk

 

Kristines favoritsted er Frederiksberg Have, hvor man kan kigge lige ind til elefanterne fra ZOO. ”Jeg synes, den lille elefantunge er så nuttet, og jeg bliver altid i godt humør, når jeg ser den tonse rundt i sin egen lille verden”.  Derfra går turen til de kreative områder omkring Frederiksberg Allé,...

Kristine Lauritsen - Visitor Relations Manager, Northmodern

Kristines favoritsted er Frederiksberg Have, hvor man kan kigge lige ind til elefanterne fra ZOO. ”Jeg synes, den lille elefantunge er så nuttet, og jeg bliver altid i godt humør, når jeg ser den tonse rundt i sin egen lille verden”. 

Derfra går turen til de kreative områder omkring Frederiksberg Allé, hvor små kunstnere sælger ud af deres ting med masser af liv rundt omkring. ”Den bedste lørdag er at mødes med en veninde til en god brunch på Granola. Derefter rundt i de små butikker - og det ender næsten altid med, at jeg kommer hjem med lidt nips fra Dora interiørbutik og en lille blomst.” 

Vil Kristine være god ved sig selv, spiser hun en pizza Margherita hos Mother i Kødbyen, som bliver bagt i restaurantens udendørsstenovn. Skal der nydes drinks, bliver det ofte på det gamle Fortunen - nu Condesa.

At komme fra A til B sker på et lidt alternativt transportmiddel. ”Jeg har lært at stå på skateboard af min lillebror for et par år siden, og bruger det som transportmiddel på en dovendag. Det giver en bevægelig frihed. Nu er vi faktisk en lille bande af veninder efterhånden, der alle står på skateboard. Og vi har indført en skate-to-work-day, hvor vi skateboarder til arbejde sammen,” afslutter Kristine.

Læs også tip fra Anna her.

Eller find den nye kollektion her: www.kjaerkoebenhavn.com

 

 

 

Spring/Summer 2015 er vores 4. kollektion - og vi har denne sæson inviteret flere farver om bord end tidligere. Farver, der netop passer til sæsonens forårstendenser. De gennemgående kvaliteter, du vil finde i kollektionen, er hør, silke, tencel, bomuld og kashmir. Københavner-silhuetter Derudover har vi udviklet et unikt allover-print, der er...

Kjær København er klar til Spring/Summer ’15

Spring/Summer 2015 er vores 4. kollektion - og vi har denne sæson inviteret flere farver om bord end tidligere. Farver, der netop passer til sæsonens forårstendenser. De gennemgående kvaliteter, du vil finde i kollektionen, er hør, silke, tencel, bomuld og kashmir.

Københavner-silhuetter
Derudover har vi udviklet et unikt allover-print, der er inspireret af Københavns ’skyline’. Printet består af de forskellige rektangulære silhuetter, byens bygninger kaster af sig. Silhuetterne i printet varierer fra design til design - på samme måde som bygningerne i København veksler mellem gamle, nye, høje og lave bygninger. Vores allover-printprogram består af i en blazerjakke, en kjole med en flot, dyb ryg og et par shorts til de første solstråler. 

Få insider-tips til København
Det er ingen hemmelighed, at København spiller en stor rolle for Kjær København. Så hvad er mere oplagt end at sætte fokus på byen og dens mange perler over de næste par uger?

Glæd dig til at få tips og tricks til København – dugfrisk leveret fra en række inspirerende københavnere, vi har talt med. Få indblik i deres yndlingssteder, deres bud på byens hemmelige åndehuller, de bedste caféer, parker og meget mere. Se første tip fra Kristine omkring bl.a Zoo.

Jeg håber, I tager godt imod vores første Spring/Summer-kollektion. Find den her. 

 

Venlig hilsen

Stine Kjær Kristensen

En blandet pose bolsjer Har du prøvet at cykle rundt i en ren nylon jakke? Den kan være noget så flot, men ikke altid så praktisk, vel? Man mærker hurtigt, at tøjet inden under bliver fugtigt og klamt. Hos Kjær København, prøver vi hele tiden at tilpasse tidens trends med...

Kunst eller natur – du behøver ikke vælge

En blandet pose bolsjer
Har du prøvet at cykle rundt i en ren nylon jakke? Den kan være noget så flot, men ikke altid så praktisk, vel? Man mærker hurtigt, at tøjet inden under bliver fugtigt og klamt. Hos Kjær København, prøver vi hele tiden at tilpasse tidens trends med brugbarheden. Med det mener jeg, at når vi udvikler vores styles og blander forskellige kvaliteter, er den primære årsag ikke at tjene flere penge (ved at bruge billigere kvaliteter). Vi tror på få, rene kvaliteter. Derfor blander vi som udgangspunkt kun kvaliteter for at opnå en helt specielt detalje, look, struktur eller funktion.

  

Klædt i bambus
Inden for tekstilbranchen, bliver der hele tiden udviklet nye fibre og kvaliteter, så det er om at holde tungen lige i munden for at følge med. Et af de seneste skud på stammen er Bamboo - et naturmateriale, der er udvundet af bambus. Bambus er den hurtigst voksende plante i verden. Den kan vokse de fleste steder og frigiver store mængder oxygen, samtidig med, at den optager fem gange så mange drivhusgasser fra atmosfæren, som træer gør. Derfor er det god økologi at anvende bambus i forbindelse med produktion af fibre. Det er helt sikkert et materiale jeg vil se nærmere på i fremtiden.

Kunst eller natur – du behøver ikke vælge
Stofkvaliteter opdeles i to hovedkategorier: den ene er naturfiber og den anden er kunstfiber. Naturfibre kan desuden opdeles i vegetabilske og animalske fibre. De vegetabilske fibre er lange, tynde og bøjelige plantefibre hovedsagelig bestående af cellulose. De animalske er naturfibre, der kommer fra plante- og dyrerigets grundstoffer som dyrehår, uld, eller tråd fra silkekokoner, som jeg talte om i silke blogindlæg. Animalske fibre har i årtusinder været benyttet til tekstilfremstilling og spiller stadig en stor rolle i kraft af den elastiske, varmeisolerende og absorberende evne.
Kunstfibre er menneskeskabte og kan opdeles i to typer: regenererede fibre og syntetiske fibre. Kunstfibre, kaldes også kemofibre. Regenererede fibre er som regel lavet af cellulose, der stammer fra bomulds-"affald" eller træ. Syntetiske fibre er plastfremstillet af oliebaserede produkter som luft og vand. Du kender dem bl.a. som: acryl, acrilon, antron, brinylon, elasthan, lycra, nylon, polyamid og polyester. Kunstfibre og syntetiske fibre er stærke i både våd og tør tilstand, de krøller næsten ikke og optager sjældent fugt, hvilket sikrer en hurtigt tørring, bl.a. efter vask, modsat bomuld.

Man behøver heldigvis ikke at vælge side, men bruge det bedste fra begge verdener. Bomuld er dejligt at have tæt på kroppen, men er ikke så stærkt. Derfor kan man med fordel mikse det med nylon for at opnå en meget stærkere kvalitet, der gør, at den ikke sprækker så let. Men som indledt i starten, er det sjælden en god løsning, at lave en jakke i rent nylon. Det kan også være, at man arbejder med relativt ”tungt” materiale, hvor blandingen med en lettere kvalitet kan mindske vægten, for eksempel på Kultorvet tee.

Dette har alt sammen stor betydning for holdbarheden af ens tøj, og hvorvidt det vil krympe, pille eller tviste efter vask.

Som brand arbejder vi altid på at udfordre konventioner, ved at bruge masser af energi på at gøre finishen helt perfekt. Tag for eksempel et ekstra kig på Willumsvej sweat. Her har vi brugt samme kvalitet i 100% bomuld grå melange, men vender vrangen udad på ærmerne, for på en helt enkelt måde at få mere ud af en kvalitet, der er giver den et fedt udtryk og look.

Det var et lille indblik i nogle af alle de muligheder og ting som skal tages stilling til i forbindelse med udvælgelsen af kvaliteter og metervarer….

Tak fordi du læste med.

 

De bedste hilsner

 

Stine

Det perfekte fald Jeg foretrækker at arbejde med rene kvaliteter, som kan give det lille ekstra til mine kollektioner i Kjær København. En af de kvaliteter, som er blevet taget rigtig godt imod på vores første kollektion er Tenzel. Men hvad er Tenzel? Tenzel er ca. 8.000 år yngre end...

Hvad har eukalyptus og fashion til fælles?

Det perfekte fald
Jeg foretrækker at arbejde med rene kvaliteter, som kan give det lille ekstra til mine kollektioner i Kjær København. En af de kvaliteter, som er blevet taget rigtig godt imod på vores første kollektion er Tenzel. Men hvad er Tenzel?

Tenzel er ca. 8.000 år yngre end silke og blev skabt i 1990erne. I modeverden, er Tenzel (Tencel, Lyocell mv. - ja, kært barn har mange navne) kendt for sit flotte fald og et luksuriøst og raffineret udseende – men hvad der er endnu vigtigere er faktisk, at denne type tekstil er blevet en milepæl i udviklingen af miljøvenlige og bæredygtige tekstiler. Derudover kan Tenzel med fordel f.eks. blandes med uld, således at Tenzel giver blødheden og faldet, og ulden giver glans, smidighed og varme.

Tenzel er et menneskeskabt materiale, som er en fiberblanding af bøgetræer og eukalyptus.  Råmaterialet af Tenzel er Lyocell-fiber. Fibrene stammer fra naturen, men fremstilles kunstigt ved hjælp af moderne teknologi. Eukalyptustræet er et hurtigt voksende træ, der ikke kræver kunstvanding og giver et stort udbytte. Træet kan dyrkes i områder, hvor der ellers er svært at dyrke noget, og hvor hverken fødevarer eller bomuld kan vokse.

  

I produktionen blades flisen fra træerne med vand og aminoxid, som sammen opløser flisen og danner træfibermassen. Massen omdannes derefter til en fiberform via ekstrudering. Man kan genbruge næsten 100% af de brugte kemikalier og det brugte vand. Det betyder, at vi sparer på jordens vandressourcer, mens kemikalieforbruget holdes på et minimum.

Der er mange fordele ved dette materiale ud over de miljøvenlige. Fibrene har den fordel, at de er glatte som silke, tøjet kan virke afkølende og absorberer fugt, som hurtigt fordamper. Denne egenskab gør, at kroppen kan bevare en jævn temperatur og gør stoffet utroligt behageligt at have tæt på kroppen. 

I vores High Summer kollektion finder du bl.a. både en kjole og en blazer af ren Tenzel, som har fået en ekstra behandling, der giver den et soft-touch ud over alle de andre fordele.

 

Peace. Love and Harmony

Stine

Fra kokoner til kollektioner. Jeg elsker at arbejde med silke i mine kollektioner både pga. af looket, men mest af alt grundet funktionerne i kvaliteten. Men hvor kommer silken egentlig fra? Den silke, vi bruger lige nu hos Kjær København, kommer fra Kina, og det var også her den oprindeligt...

100% Silke

Fra kokoner til kollektioner.
Jeg elsker at arbejde med silke i mine kollektioner både pga. af looket, men mest af alt grundet funktionerne i kvaliteten. Men hvor kommer silken egentlig fra?

Den silke, vi bruger lige nu hos Kjær København, kommer fra Kina, og det var også her den oprindeligt blev opfundet helt tilbage i 6000 f.Kr. og forsøgt hemmeligholdt i mange år. Silken kommer fra en møllave, kaldet Silkeorme. Disse orme opdrættes i ca. 6 uger, hvor de spiser sig mætte af hvide morbærblade - med undtagelse af et par middagslure med 2-3 dages mellemrum, for det er hårdt arbejde at øge sin kropstørrelse med 10.000 på så kort tid.

Til sidst gør larven sig klar til at lave sin kokon, inden den bliver til en flot hvid silkesommerfugl (Bombyx mori). Det er under denne proces, de udgyder tråd fra bittesmå huller i deres kæber. Tråden bruger de til at spinde deres kokon i 8-tals bevægelser, der gentages omkring 300.000 gange - nærmest som om de siger pænt farvel.  I de 72 timer, denne proces tager, producerer denne lille larve mellem 500-1200 silketråde, hvilket svarer til lidt over en km. Kokonen skal være intakt for at kunne bruges til silkeproduktion, så derfor høstes silkekokonerne lige inden sommerfuglen kommer ud. Herefter lægges kokonerne i kogende vand for at blive blødgjort. Fra vandbadet fanges deres tråde og bliver spundet op. Derefter er de klar til selve produktionen af tøj. 

  

Jeg har set et par spinderier i Kina, og hvis du en dag kommer på disse kanter, er det helt klart en oplevelse værd. Som alt andet er silke ikke bare silke, der findes flere typer af kvaliteter baseret på antal tråde i en tråd, vægten og typen af behandling. For eksempel har Bredgade top en vævning, der giver en let transparens, hvor letheden også er med til at give et rigtigt flot fald, og overfladebehandlingen giver en helt speciel vandagtig følelse. Jeg har selv døbt den wet silk, netop pga. dette. 

Håber du blev lidt klogere på silke. I næste blogindlæg vil jeg kigge nærmere på materialet Tenzel, som bl.a Adelgade blazer er lavet af.

  

Mange hilsener

Stine

Mit første blog indlæg, ever! Lysten og tankerne til at blive selvstædig har måske altid været der - altså ønsket om helt selv at kunne bestemme. Men det er først nu, jeg er klar til at tage springet, hvor min rygsæk er fyldt med masser af erfaring og selvtillid. Jeg...

Ambitionerne er tårnhøje

Mit første blog indlæg, ever!
Lysten og tankerne til at blive selvstædig har måske altid været der - altså ønsket om helt selv at kunne bestemme. Men det er først nu, jeg er klar til at tage springet, hvor min rygsæk er fyldt med masser af erfaring og selvtillid.

Jeg er født og opvokset lidt uden for Brande, i Uhre, så det at arbejde i tekstilbranchen var meget naturligt, da BESTSELLER med mærker som VERA MODA, ONLY, NAME IT mv. lå lige om hjørnet.

Hele ideen til konceptet bag Kjær København kom en dag jeg stod og kiggede ind i mit overfyldte klædeskab, og pludseligt slog det mig: det tøj, som blev brugt mest flittigt, var mine basis- og klassiske styles. Der var rigtig mange ynglings stykker imellem, men nogle gange var det som om, de styles ikke havde fået den kærlighed de fortjente, selvom der var tale om virkelige high-end brands. Dette kombineret med mit liv bag facaderne i tøjbranchen, hvor der bliver brugt meget tid og mange ressourcer på en eller anden tendens 9 til 12 mdr. ude i fremtiden, som i sidste ende kan give lidt ekstra opmærksomhed, men aldrig bliver købt ind af butikkerne, og dermed aldrig kommer ud til dig som kunde.

Med Kjær København vil vi bruge kræfterne på de lidt mere sikre designs, hvilket gør at den tid vi sparer, kan vi sætte vores kvalitet og finish op med, således vi sikre fundamentet altid er på plads. Det betyder dog ikke, at tøjet behøver at være kedeligt. Det er bare den spilleplade i har defineret. Og basis er jo meget mere end blot en t-shirt og en top. Hos os definerer vi basis som de styles, der sidder tættest på kroppen og som bruges oftest og dermed skaber et solidt fundament i gaderoben. Det er den rettesnor, vi arbejder efter hos Kjær København, hvor første kollektion f.eks. spænder fra Adelgade blazer i Tenzel til 100% silke styles som Nørrevoldgade top.

Håber I vil tage godt imod min første rigtige egen-kollektion.

 

De bedste hilsner

Stine 

Nu også moviestar :)

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Få inspiration og unikke tilbud