100% Silke

Fra kokoner til kollektioner.
Jeg elsker at arbejde med silke i mine kollektioner både pga. af looket, men mest af alt grundet funktionerne i kvaliteten. Men hvor kommer silken egentlig fra?

Den silke, vi bruger lige nu hos Kjær København, kommer fra Kina, og det var også her den oprindeligt blev opfundet helt tilbage i 6000 f.Kr. og forsøgt hemmeligholdt i mange år. Silken kommer fra en møllave, kaldet Silkeorme. Disse orme opdrættes i ca. 6 uger, hvor de spiser sig mætte af hvide morbærblade - med undtagelse af et par middagslure med 2-3 dages mellemrum, for det er hårdt arbejde at øge sin kropstørrelse med 10.000 på så kort tid.

Til sidst gør larven sig klar til at lave sin kokon, inden den bliver til en flot hvid silkesommerfugl (Bombyx mori). Det er under denne proces, de udgyder tråd fra bittesmå huller i deres kæber. Tråden bruger de til at spinde deres kokon i 8-tals bevægelser, der gentages omkring 300.000 gange - nærmest som om de siger pænt farvel.  I de 72 timer, denne proces tager, producerer denne lille larve mellem 500-1200 silketråde, hvilket svarer til lidt over en km. Kokonen skal være intakt for at kunne bruges til silkeproduktion, så derfor høstes silkekokonerne lige inden sommerfuglen kommer ud. Herefter lægges kokonerne i kogende vand for at blive blødgjort. Fra vandbadet fanges deres tråde og bliver spundet op. Derefter er de klar til selve produktionen af tøj. 

  

Jeg har set et par spinderier i Kina, og hvis du en dag kommer på disse kanter, er det helt klart en oplevelse værd. Som alt andet er silke ikke bare silke, der findes flere typer af kvaliteter baseret på antal tråde i en tråd, vægten og typen af behandling. For eksempel har Bredgade top en vævning, der giver en let transparens, hvor letheden også er med til at give et rigtigt flot fald, og overfladebehandlingen giver en helt speciel vandagtig følelse. Jeg har selv døbt den wet silk, netop pga. dette. 

Mange hilsener

Stine

1 kommentar

Do you feel like you have tried everything possible in order to lose weight? You are not alone—many people have the same problem. The following article is designed to give you tips that you may not have even known existed. By following these tips, you will reach your weight loss goal in no time.

AnthonyThilk February 08, 2017

Skriv en kommentar