Fri fragt i hele Danmark

Kunst eller natur – du behøver ikke vælge

En blandet pose bolsjer
Har du prøvet at cykle rundt i en ren nylon jakke? Den kan være noget så flot, men ikke altid så praktisk, vel? Man mærker hurtigt, at tøjet inden under bliver fugtigt og klamt. Hos Kjær København, prøver vi hele tiden at tilpasse tidens trends med brugbarheden. Med det mener jeg, at når vi udvikler vores styles og blander forskellige kvaliteter, er den primære årsag ikke at tjene flere penge (ved at bruge billigere kvaliteter). Vi tror på få, rene kvaliteter. Derfor blander vi som udgangspunkt kun kvaliteter for at opnå en helt specielt detalje, look, struktur eller funktion.

  

Klædt i bambus
Inden for tekstilbranchen, bliver der hele tiden udviklet nye fibre og kvaliteter, så det er om at holde tungen lige i munden for at følge med. Et af de seneste skud på stammen er Bamboo - et naturmateriale, der er udvundet af bambus. Bambus er den hurtigst voksende plante i verden. Den kan vokse de fleste steder og frigiver store mængder oxygen, samtidig med, at den optager fem gange så mange drivhusgasser fra atmosfæren, som træer gør. Derfor er det god økologi at anvende bambus i forbindelse med produktion af fibre. Det er helt sikkert et materiale jeg vil se nærmere på i fremtiden.

Kunst eller natur – du behøver ikke vælge
Stofkvaliteter opdeles i to hovedkategorier: den ene er naturfiber og den anden er kunstfiber. Naturfibre kan desuden opdeles i vegetabilske og animalske fibre. De vegetabilske fibre er lange, tynde og bøjelige plantefibre hovedsagelig bestående af cellulose. De animalske er naturfibre, der kommer fra plante- og dyrerigets grundstoffer som dyrehår, uld, eller tråd fra silkekokoner, som jeg talte om i silke blogindlæg. Animalske fibre har i årtusinder været benyttet til tekstilfremstilling og spiller stadig en stor rolle i kraft af den elastiske, varmeisolerende og absorberende evne.
Kunstfibre er menneskeskabte og kan opdeles i to typer: regenererede fibre og syntetiske fibre. Kunstfibre, kaldes også kemofibre. Regenererede fibre er som regel lavet af cellulose, der stammer fra bomulds-"affald" eller træ. Syntetiske fibre er plastfremstillet af oliebaserede produkter som luft og vand. Du kender dem bl.a. som: acryl, acrilon, antron, brinylon, elasthan, lycra, nylon, polyamid og polyester. Kunstfibre og syntetiske fibre er stærke i både våd og tør tilstand, de krøller næsten ikke og optager sjældent fugt, hvilket sikrer en hurtigt tørring, bl.a. efter vask, modsat bomuld.

Man behøver heldigvis ikke at vælge side, men bruge det bedste fra begge verdener. Bomuld er dejligt at have tæt på kroppen, men er ikke så stærkt. Derfor kan man med fordel mikse det med nylon for at opnå en meget stærkere kvalitet, der gør, at den ikke sprækker så let. Men som indledt i starten, er det sjælden en god løsning, at lave en jakke i rent nylon. Det kan også være, at man arbejder med relativt ”tungt” materiale, hvor blandingen med en lettere kvalitet kan mindske vægten, for eksempel på Kultorvet tee.

Dette har alt sammen stor betydning for holdbarheden af ens tøj, og hvorvidt det vil krympe, pille eller tviste efter vask.

Som brand arbejder vi altid på at udfordre konventioner, ved at bruge masser af energi på at gøre finishen helt perfekt. Tag for eksempel et ekstra kig på Willumsvej sweat. Her har vi brugt samme kvalitet i 100% bomuld grå melange, men vender vrangen udad på ærmerne, for på en helt enkelt måde at få mere ud af en kvalitet, der er giver den et fedt udtryk og look.

Det var et lille indblik i nogle af alle de muligheder og ting som skal tages stilling til i forbindelse med udvælgelsen af kvaliteter og metervarer….

Tak fordi du læste med.

 

De bedste hilsner

 

Stine

0 kommentarer

Giv en kommentar

Tidligere Posts

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få inspiration og unikke tilbud